Kylling, rødder og grov salat

Kylling, rødder og grov salat

Stjernen i denne simple og billige opskrift, er helt sikkert salaten på savoykål. Er sikker på at den kan varieres i det uendelige, og giver smag, struktur, friskhed og ikke mindst en stor mængde sundhed til retten. Savner man inspiration til et stort måltid på et lille budget, kan denne opskrift måske inspirere. Kræver meget lidt af både køkkenredskaber og kokkeevner.

 

Ingredienser (6 mennesker: 100-150 kr. afhængig af kyllingens kvalitet, tilbud, osv.)

Ca. 1,5 kg kyllingelår (eller overlår)

Tilsvarende mængde blandede rodfrugter (gulerødder, rødbeder, persillerødder, knoldselleri, pastinakker, etc.)

1/2 savoykål

2-3 gulerødder til salaten

4 appelsiner

2-3 æbler

2-3 håndfulde nødder (fx mandler, valnødder, hasselnødder, etc.)

Lidt olivenolie

Krydderier (hvadend du har lyst til til kyllingeskindet, samt salt og peber til rødder og salat)

 

Kylling og rødder: Tænd ovnen på 180. Skræl rødder og skær dem i stave á 1×1 cm – krydr og fordel dem i en bradepande. Krydr kyllingeskindet og fordel lårene ovenpå rødderne. Sæt det hele i ovnen – det skal have ca. en time.

Savoy-salat: snit kålen i meget fine strimler (vigtigt). Riv gulerod og bland i. Tilsæt finrevet appelsinskal, appelsinfileter, appelsinsaft fra det tilbagenværende appelsinkød, lidt olivenolie og salt og peber. Lad marinere på køl, mens ovnen klarer kyllingen og rist i melletiden nødderne forsigtigt på en pande (til det dufter). Når kyllingen tages ud, kan det være en fordel at fjerne denne fra bradepanden, hælde væde/fedt fra, og give rødderne lidt sprødhed under grill. Salaten kan som sagt varieres; tilsæt fx hakket persille (eller anden urt) eller hvad du ellers lige har liggende.

Velbekomme!