Laks, råkost, flødestuvet spinat

Laks, råkost, flødestuvet spinat

I går spiste en kammerat og jeg sammen inden vi skulle til fest, og maden skulle bestå af fryserfund og hvad der lige var af grøntsager. Men det blev så lækkert, så det helt klart fortjener at komme herind. Råkosten gjorde det ellers fede måltid helt friskt og let og laks smager jo altid fantastisk (når det er tilberedt rigtigt). Alt i alt blev det noget mere sammenhængende end forudset og lagde en glimrende bund for aftenen :)

 

Ingredienser (2 sultne mennesker: 100 kr.)

4-500g fersk laks

4 store gulerødder

3 rødbeder

3 appelsiner

Lidt citronsaft

Olivenolie

To håndfulde solsikkekerner

500g spinat (fra frost i dette tilfælde)

2 løg

1/4L piskefløde

Lidt revet muskatnød

 

Start med at skrælle og rive gulerødder og rødbeder. Bland med appelsinfileter, appelsinsaft (fra resten af appelsinen), lidt olivenolie samt salt og peber – lad marinere på køl indtil servering. Rist solsikkekerner på panden til de dufter og har fået lidt farve. Hak løg fint, og steg dem til de er blanke. Tilsæt fløde og to lauerbærblade, og lad dette simre og reducere til det er cremet. Fjern bladene og tilsæt det optøede og drænede spinat og lidt muskatnød. Bland og lad simre ved lav varme, men du steger laksen. Steg denne på skindsiden ved middelvarme til man kan se på siden at den er stegt næsten halvvejs igennem. Vend laksen og giv den et par minutter på den anden side. Laksen er når den kan separeres i flager, men stadig er glinsende indeni. Det er synd og skam at stege den tør, så vær opmærksom og tjek undervejs. Bland slutteligt de ristede solsikkekerner i råkosten og servér!

Velbekomme!