Verdens bedste kylling

Verdens bedste kylling

Efter gennem flere år at have hørt rygter om, hvor god en kylling kan blive på en grill, fik jeg i går for første gang syn (og smag) for sagen. Umiddelbart kræver det blot en relativt stor grill (vi har en Weber Q310, gasgrill) og en kyllingeholder, og ellers en minimal indsats i forhold til hvor lækkert det bliver.

INGREDIENSER (4 personer – ca. 120 kr.)

Èn stor kylling

Frisk rosmarin

Frisk timian

Revet citronskal

Groft salt

Olivenolie

To hele hvidløg

To hele løg

Hønsefond

Smørstegte asparges

Ét bundt asparges

Én rød chili

To fed hvidløg

Olivenolie og smør

Tænd grillen. Har du samme grill som mig, eller noget der minder om, skal du blot tænde yderblussene på fuld knald. Halvér to løg og to hvidløg, og læg dem i fadet til kyllingeholderen. Smid en lille håndfuld af begge krydderurter i hullet i midten af fadet, og overhæld dette med hønsefond. Sæt “spyddet” ovenpå og gå i gang med at klargøre kyllingen: fjern vingespidser, gump og de nederste par cm af benene, så fuglen fylder lidt mindre. Placér den henover spyddet og tryk den godt på plads. Luk halshullet med den medfølgende prop. Overhæld opstillingen med olivenolie og gnid fuglen ind i frisklavet kryddersalt af finthakket timian og rosmarin, groft salt og fintrevet citronskal. Lav rigeligt af dette, da der skal bruges to gode håndfulde til at dække kyllingen.

IMG_20140427_174412

Sæt kyllingen midt på grillen, og luk låget. Stil blussene på ca. halvt, og tjek at temperaturen holdes på omkring 200 grader. Vent en lille time. Rens og halvér asparges og hak chili og hvidløg. Sautér dette i olivenolie i fem minutter, tilsæt en god klat smør og giv det et par minutter mere. Krydr med salt og peber. Hent kyllingen fra grillen (her skulle den gerne have fået 1 time og 15 minutter, ca.).

Servér fx som her, med stegte asparges og et halvt hvidløg. Væden fra fadet smager ubeskriveligt godt og har en mørk brun farve, pga. de karamelliserede løg. Vi fik desuden en frisk, grøn salat dertil.

Velbekomme!

IMG_20140427_191421