SOMMERKALVEGRYDE
Let og lækker sommergryderet, fyldt med alt godt til kroppen. Opskriften er kun vejledende, og kan varieres som man lyster – fyld endelig på med andre grøntsager, fx det du lige har i rest, så du undgår madspild.
Ingredienser (8 personer – ca. 350 kr)
2 kg kalvegrydesteg
nye kartofler – kan udelades!
evt. øko piskefløde
4 løg
5 gulerødder
en rød peber
et helt hvidløg
et bundt timian
1-2 røde chilier
1 liter honning-øl
2 citroner
kalvefond
persille
Brun kødet i smør i en stegegryde. Tilsæt grofthakket løg, hvidløg og gulerod, samt finthakket chili og rød peber i tern. Vend det rundt og lad det stege lidt. Tilsæt øl, fond, saft og fintrevet skal fra to citroner (bliver den for sur, kan smages til med lidt honning), samt salt og peber. Lad koge i minimum tre timer under låg, og lad den derefter koge ind uden låg, til den er kraftig. Retten er færdig når kødet falder fra hinanden. Vend til sidst frisk persille i og gem lidt til garniture. Kan serveres og spises som den er (evt. med større mængde grøntsager), eller i selskab med nye danske kartofler – det er dog ikke dem der er hovedpersonen:)
God fornøjelse!