Bastant blomkålssuppe

Bastant blomkålssuppe

Årets anden efterårssuppe blev tilberedt af min kæreste, da jeg først var sent hjemme (derfor al credit til hende). Hun ville gerne have suppe og jeg ville gerne have kalorier og kød – så her er et glimrende kompromis: en cremet blomkålsflødesuppe med stegt brystflæsk, og hjemmedyrkede krydderurter.

 

Ingredienser (4 personer –  75 kr)

2 løg

2 fed hvidløg

1 blomkål

En lille håndfuld kogte kartofler, vi havde som rest

1/2L piskefløde

Hønsefond

400g brystflæsk

Purløg & persille

– Alle ingredienser er økologiske, bortset fra krydderurterne der kommer fra egne altankasser og ikke er certificerede :)

Læg brystflæsk i ét lag på en bradepande, og sæt denne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Snit i mellemtiden løg og hvidløg groft, og sautér dette i bunden af en gryde. Opdel blomkålen i buketter og steg disse med i fem minutter. Tilsæt kartofler, fløde og lidt hønsefond (helst hjemmelavet, ellers opløst i 1-2dL vand). Kog indtil blomkålen er mør og blend dernæst hele molevitten, til det er cremet. Smag til med salt, peber og lidt muskatnød. Pluk og hak krydderurter, skær flæsk i strimler  og anret suppen som vist, gerne med lidt olivenolie dryppet på.

Velbekomme!