Gedigen græskarsuppe

Gedigen græskarsuppe

Så kom årets første rigtige, ruskende efterårsdag og vi havde tilfældigvis et tæt lille Hokkaido-græskar og en hel kylling liggende. De to ting, og ikke meget andet, blev til noget af det mest velsmagende jeg længe har spist – og det siger ikke så lidt.

Ingredienser (til 2 personer + rester):

1 Hokkaido-græskar

1 hel kylling (gerne økologisk)

2 løg og 2 fed hvidløg

3 gulerødder (tilfældigt)

Olivenolie

Fløde (evt.)

Parmaskinke (eller prøv stegte, let saltede græskarkerner)

Purløg

 

Partér en hel kylling, læg brysterne til side og brun resten, inklusiv skroget, under grill. Kog derefter i lidt over en time i vand med lidt peberkorn, løg, hvidløg, eller hvad du lige har (fx. en suppevisk). Halver i mellemtiden et Hokkaido-græskar, fjern kerner og snit kød i tern uden at skære gennem skallen. Smid de to halvdele i ovn, med lidt grill, så de brunes let. Hæld lidt olivenolie på og lad dem derefter stå en halv times tid ved 160 til de er møre. Jeg bagte et par gulerødder med også, desuden i det fedt der var tilbage fra kyllingebruningen. Tag kyllingen op når den er mør, si og reducér fonden til den smager godt, tag kødet ud af græskarret (fx med en ske) og blend det med fonden, gulerødderne og evt. en smule fløde. Smag til, pil ALT kødet af kyllingen (der gemmer sig mange små stykker kød rundt omkring), og smid portioner af dette i skåle. Hæld suppe ovenpå, dryp lidt olivenolie og drys lidt purløg derpå. Vi havde tilfældigvis et stykke parmaskinke, der blev stegt og smuldret ovenpå også. Brug brysterne efter behov – steg dem evt. sideløbende, så de dagen efter er klar til morgenmaden.

Bon appétit!