Fisk med kapers og peberrod
En nem og gedigen fiskeret, der tager ca. en halv time at lave og opstod ret tilfældigt ud fra hvad der lige var i køleskabet (som så ofte før). Og så smager den forbløffende godt!
Ingredienser (4 personer, ca. 120 kr.)
800g hvid fisk (helst rødspættefileter)
1 kg. små kartofler (kan udelades, men så skal der laves tilsvarende mere af det andet)
Ca. 3 dL piskefløde
En god håndfuld gulerødder
Et par løg
To fed hvidløg
En håndfuld kapers
En håndfuld revet/hakket peberrod
Ca. 1 spsk sennep
Ca. 1 spsk fish sauce
Persille
Citronsaft
Tænd ovnen på 220 grader og sæt kartoflerne over. Hak løg og hvidløg og sautér i smør i en sauterpande eller en gryde. Skræl samtidig gulerødder, skær dem i stave (ca. 1x1x6 cm) og smid dem ned til det andet. Hak persillestilkene meget fint og resten groft (skær kun én gang hvert sted med en skarp kniv, så du ikke “moser” persillen) og sautér stilkene med, uden at noget af det får farve. Tilsæt fløde, peberrod (efter smag), kapers, sennep, fish sauce og citronsaft og krydr med peber. Lad det hele koge op og reducere lidt i et par minutter – der skal stadig være lidt bid i gulerødderne. Smag til og fordel det hele i et ovnfast fad. Placér sammenrullede rødspættefileter ovenpå, krydr med en smule groft salt og sæt i ovnen i 7-8 minutter. Servér ovenpå de små kartofler, eller for sig selv, og drys persille ovenpå.
Velbekomme!