Portvinskoteletter med restgrønt

Portvinskoteletter med restgrønt

En ret der lige opstod ud fra hvad der allerede var tilstede i køkkenet (og nogle flotte stykker svin, til en fornuftig pris). Krævede ca. en halv times hygge i køkkenet, og blev simpelthen for godt til ikke at blive lagt op :)

Ingredienser (4 personer – under 80 kr.):

4 store svinekoteletter – gerne med masser af mørkerødt kød

1-2 dL portvin

1/2 blomkålshoved

2-3 håndfulde ærter (fra frost – tøet)

2-3 håndfulde spinat (fra frost – tøet)

2 rødløg

2 fed hvidløg

Smør

 

Forbered: hakket rød- og hvidløg, blomkålsbuketter, tøede ærter og spinat.

Brun koteletter i smør i en sautépande der kan gå i ovnen, hvis du har (ellers en almindelig pande, der kan gå i ovnen. Har du ikke en pande der kan gå i ovnen, så få fat i en!). Hæld portvin på, mens panden er varm, og lad det boble lidt. Stil panden (med låg) i ovnen ved 65 grader. Steg blomkål, løg og hvidløg i smør på en anden pande, til blomkålen har fået lidt farve. Tilsæt ærter og spinat og slyng rundt. Krydr med salt og peber. Tag bøfferne ud af ovnen efter ca. 15 minutter (afhænger af hvor meget de blev stegt inden de kom i ovnen). Tag dem af panden og læg dem til at hvile i 5 minutter, mens væden i sautépanden koges op. Anret som på billedet, og brug væden som sauce. Velbekomme!